TNO Time interviewde Mariken Betsema, de Burgemeester van Jouw Noordzee

“Publiek betrekken bij de energietransitie”, zo luidt de titel van het interview in het magazine van TNO. Sinds afgelopen zomer zijn ECN part of TNO en SummerLabb de samenwerking gestart rondom de Burgemeester van Jouw Noordzee, om de Noordzee een stem én een gezicht te geven.

Begrijpen  
De huidige Burgemeester van Jouw Noordzee, Mariken Betsema, werd samen met Rene Peters van ECN part of TNO geïnterviewd, onder leiding van SummerLabb initiatiefnemer Jan Douwe Kroeske. Mariken laat in het interview weten dat ze het Nederlandse publiek graag wilt betrekken bij de ontwikkelingen op de Noordzee: “Ik wil eraan bijdragen dat mensen weten hoe belangrijk de Noordzee is als het gaat om energie- en voedseltransitie. En dat ze begrijpen wat er speelt en welke enorme uitdagingen de energietransitie de komende jaren met zich meebrengt. Integrale ontwikkeling en samenwerking met balans tussen energie, ecologie en economie worden steeds belangrijker. Zelf weet ik ook niet alles; geen enkele partij heeft alle kennis in huis. Het is zaak dat we met alle betrokken partijen samen oplossingen ontwikkelen. Ik ga dan ook naar alle partijen luisteren.”

Het hele interview met Mariken Betsema en Rene Peters is hier te lezen.