Mijn wens voor de Noordzee…

Een innovatiefestival aan én over de kust: dat is Sea Sights Festival, dat afgelopen weekend plaatsvond in Den Haag. Mariken Betsema, Burgemeester van Jouw Noordzee, was hier ook bij aanwezig. Eerder deze week schreef zij een column over haar droom voor de Noordzee, een thema dat centraal stond tijdens het evenement.

Niet alleen Mariken werd gevraagd om haar wensen voor de Noordzee te delen, het publiek mocht ook meedenken. Op vrijdag en zaterdag werd bezoekers gevraagd hun droom voor de Noordzee op de speciaal ontworpen Noordzee-ansichtkaart te schrijven. En dat leverde mooie wensen op. Zo schreef een van de bezoekers: “Beste Noordzee, mijn wens voor jou is… Dat ook de jongere generatie begrijpt en respecteert waarom jij zo belangrijk bent”. We hebben de mooiste wensen voor je op een rijtje gezet:

  • Dat je een gezonder balans vindt tussen alle betrokken partijen op zee; van visser tot windmolenpark.
  • Dat iedereen heel bewust over plastic-consumptie gaat nadenken, zodat we gezonde vissen in de Noordzee hebben.
  • Dat je schoner wordt.
  • Een nieuw, schoon jasje, dat bruist van leven en een bron van energie is voor ons mensen
  • Veel leven, boven, onder, tussen het water… Uiteraard met/middels duurzame boerderijen.
  • Ecologie & economie te laten samenvloeien in harmonie!
  • Dat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van watersport op de Noordzee.
  • Je vrijheid. Je Openheid. Je schoonheid. Hou vol.
  • Meer zeewierkweek, voor lekkere zeewierburgers in plaats van vlees..