Marcelien Bos- De Koning nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee

Onder aanvoering van ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft de  beoordelingscommissie Marcelien Bos- De Koning geïnstalleerd.

Burgemeester van Jouw Noordzee Marcelien Bos- De Koning met ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme

Vrijdagmiddag 6 september is tijdens een feestelijke bijeenkomst op duurzaamheidsplatform SummerLabb tijdens Wereldhavendagen Rotterdam de nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee bekendgemaakt. De keuze viel op oud-Olympisch zeilster Marcelien Bos- De Koning (Muiderberg).

Uit een top 3 van kandidaten selecteerde de beoordelingscommissie Bos- de Koning, omdat zij de sterkste verbondenheid met de zee heeft (letterlijk) en de meeste ervaring met het grote publiek en de media. De beoordelingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Deltares en ECN.TNO, met ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme als voorzitter.

Marcelien Bos- De Koning is de opvolgster van Mariken Betsema (Nederhorst den Berg), de allereerste Burgemeester van Jouw Noordzee (september 2018 t/m augustus 2019).

Over het belang van de Noordzeeburgemeester stelt de voorzitter van de commissie, ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme: “Nu we het eerste (verkennings-) jaar van de Burgemeester van Jouw Noordzee (BVJN) achter de rug hebben, is het tijd om te versnellen met een drukke jaaragenda. Meer media- en evenementgerichte activiteiten zullen er voor zorgen dat we het grote verhaal van onze grote zee uitgebreider kunnen vertellen. De Noordzee is dé plek waar energietransitie zichtbaar zal worden en dat het een kwestie van goed passen en meten is, dat moge duidelijk zijn. Wat minstens zo belangrijk is, is dat al die ontwikkelingen en de zoektocht naar de juiste balans ook meer en beter worden uitgelegd. Daarom is de functie van de BVJN zo belangrijk. Ik zie de BVJN als iemand die kennis kan delen met het publiek en op die manier bijdraagt aan een breed gedragen visie.”