BVJN geeft gastles aan vwo 3 i.s.m. Dutch Wavemakers

De Noordzee, de energietransitie, klimaatverandering… Maar ook: Waar komt je mobiele telefoon vandaan? Allerlei onderwerpen die ter sprake kwamen tijdens de gastles van Marcelien Bos-De Koning aan Groningse vwo 3 leerlingen, in samenwerking met Dutch Wavemaker Jelle Westra. Ze gaven de gastles op 23 oktober op het Montessori Lyceum in Groningen.

Aan de hand van een digitale quiz werden de leerlingen uitgedaagd na te denken over verschillende thema’s. Zo dachten ze na over de vragen: ‘Wat is de energietransitie?’, Van wie is de Noordzee?’ en ‘Waarvoor gebruiken we de Noordzee?’. En ze hadden zelf ook wat vragen, bijvoorbeeld ‘Waarom zou je niet kunnen vissen bij windmolens?’.

Tijdens de les ging de groep ook in op de vraag wat de eigen rol van de leerlingen zou kunnen zijn bij de energietransitie. Een vraag waar ze de komende week verder mee aan de slag gaan.

Het Montessori Lyceum in Groningen is een zogenoemde ‘Geo Future school. Hierbij maken leerlingen kennis met grote vraagstukken waar onze samenleving voor staat op het gebied van klimaatverandering, gezondheid, globalisering, energie, water, voedsel, steden, logistiek en geopolitiek.