Interview met de Burgemeester van Jouw Noordzee | video

Het is donderdagavond 6 september als bekend wordt gemaakt dat Mariken Betsema de eerste Burgemeester van Jouw Noordzee is. In deze video laten we je kennismaken met Mariken, we interviewden haar op de plek waar het avontuur eerder deze maand begon: de Wereldhavendagen Rotterdam.

Na twee dagen rond te hebben gelopen als burgemeester, zijn de eerste indrukken groot. “Het is mooi om ook eens andere verhalen te horen, van de vissers en allerlei mensen die zich met de Noordzee bezighouden. Om daar eens achter de schermen te mogen kijken”, aldus Mariken.

Het onderwerp de Noordzee is niet vreemd voor Mariken, ze is partner bij MSG Strategies en houdt zich bezig met de transitie van de Noordzee. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat niet alleen volwassenen, maar ook jongeren meer inzicht krijgen in de rol van de Noordzee. “Ik hoop ze te kunnen interesseren in de transitie en hoe je de Noordzee daarvoor zou kunnen inzetten.”

Het komende jaar volgen we Mariken als Burgemeester van Jouw Noordzee. We houden je op de hoogte.