Burgemeesters in gesprek met kinderen over de Noordzee | Video

Op 17 april was de Burgemeester van Jouw Noordzee te gast op twee basisscholen in Bergen en Den Helder. Samen met burgemeester Hetty Hafkamp (Bergen) en burgemeester Koen Schuiling (Den Helder), ging Mariken Betsema in gesprek met de leerlingen over de toekomst van de Noordzee.

Enthousiasme 
Volgens Mariken Betsema was het een geslaagde dag: “Ik ben heel enthousiast door het enthousiastme van de kinderen die we gesproken hebben. Ik vind het een ontzettend mooie toevoeging van wat ik als burgemeester allemaal al gedaan heb, tot op heden.”

Burgemeester Hetty Hafkamp
Ook burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen was zeer te spreken over de kennis van de leerlingen: “Wat mij opvalt is dat deze hele klas zo ontzettend goed weet wat er allemaal speelt bij de Noordzee, rondom de Noordzee. De zorg die ze hebben voor de natuur.”

Burgemeester Koen Schuiling 
“Den Helder is natuurlijk een plaats aan drie kanten omgeven door een prachtige zee. Alle kinderen hebben ideeën over hoe het moet met de Noordzee. Het is ook hun toekomst en zo voelen ze dat ook,” aldus Koen Schuiling, burgemeester van Den Helder.

Vervolg 18 mei
Op 18 mei gaat Mariken Betsema in gesprek met nog meer basisschoolleerlingen, tijdens het Zapp Your Planet evenement op het Mediapark in Hilversum. Ook hier staan de wensen en ideeën van kinderen voor de Noordzee centraal, waarbij alle thema’s rondom de Noordzee worden besproken. Al deze wensen, ideeën en gedachten worden gebundeld en aangeboden voor het Noordzee-akkoord.

Meer lezen over de reacties en ideeen van de leerlingen? Lees dan hier Marikens column over 17 april.