Persbericht: Top 3 samengesteld voor jaar II

Benoeming nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee op Wereldhavendagen Rotterdam

Onder aanvoering van ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft de  beoordelingscommissie een ‘Top 3’ samengesteld

ECN.TNO en duurzaamheidsplatform SummerLabb hebben de afgelopen maanden gezocht naar de nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee (BVJN). Mariken Betsema was de allereerste Burgemeester en droeg de ambtsketen in de periode van september 2018 t/m augustus 2019. Wie haar opvolger wordt, horen we vrijdagmiddag 6 september tijdens de openingsavond van SummerLabb op de Wereldhavendagen 2019. De Top 3 bestaat uit Mandy Brussaard (Hoorn), Marcelien Bos-De Koning (Muiderberg) en Caroline Kamerbeek (Velp).

De beoordelingscommissie bestaat uit drie door de wol geverfde Noordzee-experts, zijnde Leo de Vrees van Rijkswaterstaat (“Een vertegenwoordiger vanuit het publiek als BVJN is een mooie aanvulling op onze officiële rol”), Ron Thiemann van Deltares (“De BVJN moet onafhankelijk zijn, niet bang zichtbaar te zijn in de samenleving, en een actieve rol spelen as publieksvertegenwoordiger voor de Noordzee”) en Rene Peters van ECN.TNO (“Inpassing van grote hoeveelheden windenergie neemt ook veel ruimte in beslag en vraagt om goede afstemming tussen alle gebruikers van de Noordzee”).

Over het belang van de Noordzeeburgemeester stelt de voorzitter van de commissie, ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme: “Nu we het eerste (verkennings-)jaar van de Burgemeester van Jouw Noordzee achter de rug hebben, is het tijd om te versnellen met een drukke jaaragenda. Meer media- en evenementgerichte activiteiten zullen er voor zorgen dat we het grote verhaal van onze grote zee uitgebreider kunnen vertellen. De Noordzee is dé plek waar energietransitie zichtbaar zal worden en dat het een kwestie van goed passen en meten is, dat moge duidelijk zijn. Wat minstens zo belangrijk is, is dat al die ontwikkelingen en de zoektocht naar de juiste balans ook meer en beter worden uitgelegd. Daarom is de functie van de BVJN zo belangrijk. Ik zie de BVJN als iemand die kennis kan delen met het publiek en op die manier bijdraagt aan een breed gedragen visie.”

Het installatiefeest van de BVJN wordt geleid door Jan Douwe Kroeske. ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme zal de keuze en jaaragenda toelichten en de officiële installatie uitvoeren.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.