BVJN duikt onder in Zeeland

De Burgemeester van Jouw Noordzee zette afgelopen weekend de ecologie van Zeeland op de kaart. Ze maakte zowel boven als onder water kennis met dit bijzondere gebied dat leeft met de Noordzee.

De Nederlandse Onderwatersport Bond nam Marcelien Bos-De Koning mee tijdens een duik in het Grevelingenmeer en ook Gedeputeerde Anita Pijpelink van de Provincie Zeeland ging mee duiken.

Tijdens deze dag ontmoette Bos-De Koning ook Leo van Vliet, van Hotel de Zeeuwse Stromen in Schouwen-Duiveland. Een hotel met een bijzondere missie: Samen met omringende bedrijven het duurzaamste strand van Nederland worden.

De Burgemeester van Jouw Noordzee verruimt constant haar blik en daarbij is kennisname van de onderwaterwereld een must. Het Grevelingenmeer en de Noordzee zijn van elkaar gescheiden door de Brouwersdam en de situatie onder water is redelijk vergelijkbaar met die van de Noordzee. Alles wat we boven water doen heeft invloed op de onderwaterwereld en vice versa.

De Burgemeester van Jouw Noordzee duikt in dit thema. Hoe be├»nvloeden (toekomstige) activiteiten de situatie onderwater? En: Hoe draagt Zeeland – publiek, bedrijven en overheid – bij aan ecologie? Voor zowel Marcelien Bos-De Koning als Gedeputeerde Anita Pijpelink is het de eerste duik die ze ooit maken. De Nederlandse Onderwatersport Bond nodigt regelmatig beleidsmakers uit om mee te gaan duiken, zodat ze de kennismaking met de onderwaterwereld mee kunnen nemen in hun overwegingen en beslissingen.

Marcelien Bos de Koning in gesprek met BJVN partner Leo van Vliet (Hotel de Zeeuwse Stromen, Renesse) over ecologie in Zeeland.